Industrieel afval

Ook met de afvalstromen die door de industrie geproduceerd worden, kan ACP overweg. Wij hebben ons door de jaren heen gespecialiseerd in het beheer van industrieel afval.

Hieronder vindt u een gedeeltelijk overzicht van een aantal afvalproducten die wij graag voor u verwerken. Mocht uw afvalproduct er niet bij staan, kan u ons steeds contacteren zodat onze specialisten een gepaste oplossing voor uw specifieke behoefte kunnen uitwerken.

Olie, vervuild water en slib

De afvalstromen voor olie, vervuild water en slib hebben voor ACP geen geheimen. Door onze jarenlange expertise in dit afvalsegment kunnen wij u een oplossing op maat aanbieden dat tegemoet komt aan de specifieke vereisten typisch voor uw bedrijf of sector. Onder andere in de sectoren van de carrosserie, garages, carwashes, tankstations en metaalverwerkende nijverheid vinden we deze vormen van afvalstromen terug.

Contacteer ons voor meer info over deze afvalstroom.

Nat- en poederlakken, verf en verfverpakkingen

Activiteiten die met verf en lak werken, vereisen een strikte afvalverwerking die bovendien nog eens  een belangrijk kostenpost vertegenwoordigt. Bij ACP beseffen we dit maar al te goed. Daarom biedt ACP u een specifieke oplossing die oog heeft voor zowel het ecologische als het financiële aspect. Voorbeeldsectoren van deze afvalstroom zijn lakkerijen (poeder- en natlak), producerende bedrijven, schildersbedrijven en drukkerijen.

Contacteer ons voor meer info over deze afvalstroom.

Hoogcalorische afvalstoffen

Niet-recycleerbare afvalstoffen met een hoge calorische waarde (energierijk afval) zoals afval van de tapijtproductie, sorteerresten van PMD-sortering en kunststofafval worden na verkleining en ontijzering (zowel ferro- als non ferro metalen) omgevormd tot een alternatieve brandstof onder de vorm van “pellets” of “fluff”.

Deze korrels kunnen ingezet worden als een hoogwaardige secundaire brandstof in gespecialiseerde installaties zoals kalkovens, cementovens, hoogovens en energiecentrales.

Contacteer ons voor meer info over deze afvalstroom.